Logo 7Pixels

Order Tool

Visual Workplace is leverancier van maatwerk visualisatie materialen. Het maatwerk proces brengt nogal wat werk met zich mee, van klant aanvraag tot productie. Een proces dat is vastgelegd in één overzichtelijke tool.

van Wireframe naar Design

Order Tool - 7Pixels Order Tool - 7Pixels

De uitdaging

Een proces dat al tijden gevolgd wordt omzetten naar een online tool. Waarom? Omdat het bedrijf groeit en de omvang groter wordt. Meer aanvragen, complexere vraagstukken en meer mensen om rekening mee te houden. Een proces dat werd gewaarborgd door verschillende systeem aan elkaar te koppelen; met de hand. Door de groei werd het steeds meer foutgevoelig om de data van systeem naar systeem met de hand over te nemen. Informatie werd op plekken opgeslagen waar niet iedereen bij kon. Bij afwezigheid van bepaalde personen was informatie niet voorhanden en werd de klant niet direct geholpen. Zo ontstond de vraag voor iets nieuws; de order tool.

De flow

Hoe ziet het complete order proces er momenteel uit? Met deze vraag zijn we het project gestart. Zo hebben we snel de complete orderflow vastgelegd en inzichtelijk gekregen waar de knelpunten zaten en op welke punten de meeste fouten werden gemaakt.

Inventarisatie

Met de flow inzichtelijk zijn we gaan kijken welke systemen we nodig hadden om deze flow in een eigen Tool te gieten. Waar halen we informatie vandaan? Wat vragen we van onze partners? En hoe waarborgen we dit allemaal zodat er meer overzicht in het hele proces is voor alle betrokkenen.

De oplossing

Een "Order Tool" waarin alle informatie van het order proces in wordt gewaarborgd. Van aanvraag, pricing, en productie tot het verwerken van de transport aanvragen. Door het verzamelen van alle informatie op 1 plek is er overzicht gecreëerd voor alle betrokkenen, konden afspraken werden vastgelegd en werden de fouten van het overnemen geëlimineerd. Het verwerken van een order is hiermee tot wel 80% afgenomen.

Order Tool - 7Pixels

Toegepaste producten

Bij het ontwerpen van deze interne order tool hebben we gebruik gemaakt van onderstaande producten. Benieuwd wat we voor jou kunnen tekenen? Lees dan eerst inhoudelijk wat meer over deze producten.

Order Tool - 7Pixels

Wireframing

De eerste lijnen van je nieuwe web- site of applicatie op papier zetten. Met een wireframe maken we puur schematisch een indeling van de website. Zo krijg je al snel een gevoel bij de structuur van je…

Meer over Wireframing
Order Tool - 7Pixels

Prototyping

Wil je testen of jouw product draagvlak heeft bij de doelgroep? Dan is het maken van een prototype de oplossing. Breng snel een product uit, test het bij de doelgroep en evalueer de uitkomsten. Verwerk…

Meer over Prototyping
Order Tool - 7Pixels

Informatie Architectuur

Het structureren van informatie gebeurt overal om je heen. Of je nou de vertrektijd van je trein zoek op een bord of de locatie van een WC op een evenement. Het aanbrengen van structuur in informatie is…

Meer over Informatie Architectuur

Procesverbeteren iets voor jou?

Benieuwd of er processen zijn die we kunnen automatiseren en vastleggen zoals in de Order Tool hierboven? Wij helpen je graag bij het uitwerken en ontwikkelen.

Let's do this